Från styrelsemötet 17/1 2011

Årets första möte flyttades fram en timme för att handbollsintresserade ledamöter (d v s alla utom Christer och Henrik) skulle kunna se hela Sveriges VM-match mot Sydkorea som gick senare samma kväll. Vilken match det blev!

Vem kan tipsa om flytbryggor till VM?

Diskussionerna om ett VM i Sverige 2012 fortsätter med Karlshamns SS. Många frågor måste klaras ut. De flesta verkar vara hanterbara, men att skapa bryggplatser för alla deltagande båtar kan bli en knäckfråga. Senast 1 mars måste alla bitar vara på plats för att kunna redovisas i ansökan till Internationella 2.4mR Förbundet. Tipsa Mats om Du har en flytbrygga liggande eller om Du känner till någon annan möjlighet!

Om regattaprogrammet 2011

Styrelsen konstaterade att regattaprogrammet för 2011 är väl avvägt. Visserligen finns inga rankingseglingar under juni-juli. Men Kieler Woche i slutet av juni ger fullgod kompensation för den tävlingssugne. Du som är intresserad av Kieler Woche, kontakta Christer eller Henrik!

De båda sista rankingseglingarna (i Viggbyholm respektive Karlshamn) äger rum i september/oktober. Datum fastställs senare.

Gemensamt boende till förmånliga villkor kommer att erbjudas i Marstrand (Båtellet), Gävle (2.4-seglare) och Västervik (fyr- och sexbäddsstugor). Tidig bokning krävs. Håll därför ögonen öppna! Mer information kommer inom kort.

Förbundsbåtarna

Antalet medlemmar i förbundet sjunker. Samtidigt ska sägas att vi som är aktiva är desto flitigare att delta i rankingseglingar. Slutsatsen är trots allt att vi måste öka ansträngningarna att rekrytera nya seglare till klassen.

Styrelsens ambition är att förbundsbåtarna i ökad utsträckning skall användas för prova-på-segling. Lokala seglare utan tidigare 2.4-erfarenhet kommer att erbjudas låna båt kostnadsfritt vid alla rankingseglingar. Detta gäller både regattan och veckan dessförinnan. Under säsongen kommer båtarna att vara stationerade i Viggbyholm. Styrelsen uppmanar medlemmarna att medverka med transport av båtarna till respektive regattaort. Förbundet ersätter medlemmens kostnad - för dragbil och trailer med två båtar - med 22 kr/mil.

Om inga lokala seglare anmäler sig kan som tidigare meddelats etablerade 2.4-seglare låna båtarna mot en avgift på 500 kr per seglingsdag, d v s 1000 kr för en rankingsegling, 1500 kr för SM och 2500 kr för VM. I denna avgift ingår inte transport.

Henrik är kontaktperson i frågor som rör förbundsbåtarna.

2.4-shoppen

Ulf berättade om sina planer för 2.4-shoppen. Sortimentet är till en början skjorta, pikétröja och T-shirt. Shoppen slår upp dörrarna under våren.

Nästa möte

Nästa styrelsemöte äger rum måndag 28 februari.

Gott Nytt Seglarår tillönskas alla 2.4-seglare!

Bertil