Styrelsemöte 130415

Hela styrelsen var samlad på Skype på måndagskvällen. Vi diskuterade OD status, seglingsprogrammet, transport till VM, m.m.
Pekka meddelade att ICA (EC) beslutat att ta över de avtal som OD-förbundet slutit angående OD- rättigheter o.d.
Angående seglingsprogrammet har det kommit propåer om ytterligare seglingar efter VM. Vi beslutade att försöka få till en segling den 28-29/9 i Råå, Helsingborg alt. Motala. Om vi räknar in den seglingen i rankingen eller ej får beslutas senare.
Det föreslogs att regattamanualen skulle ändras med avseende på att öka tidsrekomendationen till 50-60 min/segling. Vi var positiva till förslaget men bestämde att efterhöra i Ljungskile vad seglarna tycker för definitivt beslut senare. Vi tyckte också att 4+3 seglingar kan räcka vid en vanlig ranking.
Christer meddelade att 10 st redan anmält intresse för transport med lastbil til VM, vi beslutade att även bjuda in våra norska vänner så häng på nu innan bilen blir full (16-18st).
Vi har tidigare bestämt att köra en OD-klass parallellt på rankingen, beslutade att styrelsen tar fram regler för deltagande.
Ulf rapporterade från seglardagen i Göteborg där många var kritiska till vad klubbarna får ut av sitt dyra medlemsskap.

En reaktion på ”Styrelsemöte 130415”

  1. Hej

    Jag tycker det är bra med en förlängninga av seglingstiden i regattamanualen. Jag har ytterligare ett förslag till regattamanualen, jag tycker att vi ska tillåta märkesberöring. Vid dom rankingseglingar som det har provats så tycker jag att det har minskat antalet situationer i rundningar och skapat en trevligare segling. Jag tycker nämligen inte att det spelar någon roll om skrovet eller seglet nuddar märket.

    Henrik
    SWE 420

Kommentarer är stängda.