Årets Ranking

Årets rankingseglingar kommer att gå i ”små ” vatten på de flesta platserna. Vi börjar med träning och rank 1 i Tanum i Bohuslän 22-25 maj. Vi kan bo bra på TanumStrand med SPA och äta gott. Om träningen kan Du snart läsa om på vår hemsida. Vi skall lägga in lite regler vid start och målgång. Las Palmasgänget hade lite olika tolkningar av dessa regler. Hans P Sylvan pappa till 49er seglaren blir arrangör av rankingracen . Sjösättningen i Grebbestad blir lite besvärlig och förflyttning av båtarna till flytbryggorna vid hotellet också, men sen har vi nära till allt. Förbundet har gjort avtal om boende och mat som framgår av inbjudan och NOR. Tyvärr krockar denna rank med Norges program detta år.

Nästa rank 2 går i kända vatten i Gävle 14-15 juni. I Gävle kommer vi att segla om Nordiska Mästerskapet också. Därefter blir det ett uppehåll innan vi möts på Rasta 9-10 augusti. Många har säkert seglat på Rasta men kanske inte 2.4. Stockholms segelsällskap är arrangör och det kanske samtidigt blir ett DM.

SM går i Ljungskile 29-31 augusti där vi som vanligt kan bo på Turisthotellet eller folkhögskolans nyinredda vandrarhem. Ljungskile har nu tre lokala 2.4a ägare så trägen vinner. I Ljungskile kommer vi att ha förbundets årsmöte.

Rank 5 går inomskärs i Västervik med Hasses klubb som arrangör. Vi kommer segla mitt inne i hamnen och bo på Stadshotellet. Berndt kommer att lotsa oss rätt där. Lotteriets dragning kommer att ske i Västervik. Regler för lotteriet och priser kan du läsa om på vår hemsida.

Du kan snart anmäla Dig till alla dessa seglingar på vår hemsida och läsa inbjudan och Notice of Race.

Vi hoppas på en bra 2.4a säsong.