Fia till landslaget

Lite nyheter från seglarförbundet.

Svenska landslaget i segling, SWE Sailing Team förstärks nu ytterligare med paraseglaren Fia Fjelddahl.

Fia Fjelddahl är 16 år och går första året på Lerums seglargymnasium och har en bakgrund i att segla Optimist och E-jolle.

Sedan i höstas gör hon en satsning i 2.4mR som är en av de tre klasser som finns med på det Paralympiska programmet. På VM i Melbourne i december överträffade hon förväntningarna och tog en nationsplats till Paralympics i Rio.

Under våren har Fia utökat intensiteten i sin träning och gjort stora framsteg. Hon har nu nått en nivå där hon kan utmana de bästa i klassen även om det är ett långt hopp till medaljerna.

– Fias styrka är att hon är lyhörd, orädd och snabb på att omsätta ny kunskap i praktiken, säger Åsa L Norlin fd paralympier och Svenska Seglarförbundets ansvarige för Parasegling.

Om det blir något Paralympics för Fia eller inte får vi veta i månadsskiftet maj/juni då Sveriges Paralympiska kommitté gör sin nästa uttagning.

– Vi är jätteglada att ha en kandidat inom paraseglingen. Sverige har historiskt sett varit framgångsrika och att vi nu åter har en seglare som satsar för att nå Paralympics känns roligt och inspirerande, säger Stefan Rahm, sportchef på Svenska Seglarförbundet.