Internationellt SM för 2.4mR från 2015

2.4mR Förbundet har efter ansökan hos Svenska Seglarförbundet fått tillstånd att arrangera Internationellt SM från 2015. Det innebär att segraren i regattan oavsett nationalitet blir svensk mästare. Biljetten till Mästarnas Mästare går dock till bästa svenska besättning.

Tillståndet gäller för tre år framåt och för eventuell fortsättning efter 2017 krävs ny ansökan. Beslutet att ansöka om internationellt SM för klassen togs tidigare i höst av en enig styrelse.

Pekkas kommentar:

Verkligen positivt att vi fått klartecken från Seglarförbundet att arrangera internationellt SM. Vi har haft flera SM tidigare med utländskt deltagande. Beslutet ger klassen höjd status och vi hoppas att denna förändring ska locka ännu fler utländska 2.4-seglare till våra SM.

God jul och gott nytt år

tomte 1

Svenska 2.4mR Förbundet vill önska alla en skön jul och ett gott nytt år.

Önskar er alla också ett fantastiskt år 2015 med mycket segling och många trevliga möten med nya människor.
Jag hoppas att vi ses på våra rankingseglingar runt om i Sverige

Henrik Johnsson
Webmaster

Nästa års regattaprogram klart

Nu är 2015 års regattaprogram klart, se under “Program/Anmälan” så kan ni planera in nästa segelsäsong .

Säsongen 2015 börjar traditionsenligt den 30 april med träningsläger med efterföljande regatta, platsen blir Hunnebostrand på Västkusten. Sedan blir det ranking 2 i Gävle den 23-24 Maj. Sedan blir det ett lite speciellt SM i Stockholm den 6-8 Aug

usti för att därifrån åka direkt till Finland och VM Rauma. Ranking 4 blir på ett nytt ställe för 2.4mR, Vadstena den 5-6 September. Säsongsavslutningen blir i Halmstad 19-20 September.

Sedan har vi också Nordiska Mästerskapet i Ålesund Norge. Datum är inte riktigt klart ännu.
För er som vill fylla på med en speciell regatta kan jag rekomendera Kieler Woche den20-24 Juni.

Henrik