Maratontabell

Bertil Gandinson har som en sann och trogen 2.4mR seglare räknat ut den senaste maratontabellen.
 
Tack Bertil.
 
Bertil har några kommentarer om tabellen
 
 
  1. Per Ahrbom håller sig fortsatt i täten med en följd av stabila regattaresultat under nu två decennier. Så länge Per är aktiv behöver tvåan Stellan Berlin minst fem säsonger för att komma ikapp.
  2. Tio nya seglare har gjort entré i maratontabellen innebärande att den nu omfattar 233 seglare som under de gångna tjugo åren deltagit i minst en rankingsegling. Vilken klass kan uppvisa en liknande bredd.
  3. Vi välkomnar nykomlingarna och hoppas att flera av er blir så tända att ni fortsätter att segla tvåfyra under kommande år.
 
Seglarhälsningar
Bertil

Stellan Berlin vann VM för sjunde gången

PICT0065

Hur tusan bär han sig åt? För sjunde gången vann Stellan Berlin VM. Helena Lucas tog andra platsen och Megan Pascoe blev trea. Lennart Heselius fick Masterstitteln och Harald Rolfsnes blev Grandmaster.

Grattis till alla segrare.

Resultat

Bilder finns under fotoalbum

PS Hasse Asklund kom som vanligt på fjärde plats av svenskarna och får därmed skriva ett referat.

VM, registreringen nästan klar

PICT0032Första dagen med mätningar och registreringar genomfördes i strålande sol och varma vindar. Det mesta har gått bra trots den omfattande inmätningen. Det konstaterades att vissa hade för små siffror i storseglet (12mm, UK) så dom fick höja dessa med lite tejp. Det var också viktigt att alla prickar och streck fanns, om det saknades så fick man dessa ditsatta mot en avgift på 1£ som gick till välgörenhet.
Det kommer också bli intessant och se hur det kommer att fungera med bryggor då det ska ligga fyra båter mellan varje Y-bom, upplagt för trassel.

Idag har det varit blandat mulet och regn, några var ute och seglade medan jag själv försökte laga mitt batteri där sladden hade gått av. När jag stod och meckade som bäst kom jag på att jag hade ett komplett pumpsystem liggande på släpkärran, så det var bara att ladda batteriet och skruva in det i båten.

Henrik

VM hemsida