Seglardagen 2015 beslutade om tävlingslicens

SeglarTräffen som Svenska Seglarförbundet arrangerar är ett diskussionsdag för alla som gillar segling.  I år så genomfördes den i Skövde och Mats Millbourn deltog för 2.4mR Förbundets räkning. För den som är intresserad kan läsa dokumenten från seminarierna via länken nedan.

http://iof3.idrottonline.se/SvenskaSeglarforbundet/Forklubbar/SeglarTraffen/2015/

Det genomfördes också ett extra årsmöte för Seglarförbundet, men jag har tyvärr inte hittat något protokoll. Det beslutades om organisationsförändringar och nya avgifter.
Det finns på Stockholms Seglarförbunds hemsida ett referat från mötet, dock har det i referatet smugit sig in ett fel, avgift till Seglarförbundet är 10% av startavgift dock max 100kr .
Det som blev bestämt är att det ska införas en tävlingslicens för dom som seglar SM och nationella tävlingar med krav på regelprov (gäller sedan för 4 år). Seglare från andra länder behöver ingen tävlingslicens. För oss betyder det att alla 2.4mR seglare måste skaffa sig denna licens inför 2016. Hur det görs vet jag inte. Samt att arrangörsklubben blir “beskattade” på 10 % av anmälningsavgiften dock max 100 kr/deltagare.

Jag är lite splittrad i frågan om tävlingslicens, det underlättar inte för nyrekrytering eftersom det är ytterligare ett hinder för att prova på. Det jag däremot kan tycka är positivt är regelprovet som gör att alla på kappseglingsbanan i alla fall har grundläggande regelkunnande. Men det skapar hinder att prova på vid kappsegling och det är inte bra.

606 Förbundet har skrivit lite tänkvärt om detta.

Henrik