Fia årets kvinnliga idrottare

Vid årets parasportsgala så utsågs vår 2.4a seglare Fia Fjelddahl till ÅRETS KVINLIGA IDROTTARE, för sitt fantastiska VM i Genua.

Den officiella motiveringen från juryn, som utsåg Fia till Årets kvinnliga idrottare, lyder: Fia Fjelddahl överraskade hela seglarvärlden när hon sensationellt vann VM-brons i högsta internationella konkurrens, i ett öppet seniormästerskap för både män och kvinnor med och utan funktionsnedsättning. En prestation som sätter svensk parasegling på världskartan. 

Grattis Fia önskar webmaster, du har gjort fantastiska framsteg sedan du började i 2.4an. Dina framgångar sporrar även mig till att träna mer så jag inte hamnar på efterkälken. Ser fram mot kommande regattor där jag får bråka med dig runt banan, samt sitta på kvällarna och karatesegla tillsammans.

Parasportsgalan 2020

Parasportsgalan 2020

Saxat från Svenska Seglarförbundet

Fia Fjelddahl – Årets kvinnliga idrottare

30 MAR 2020 20:20Seglaren Fia Fjelddahl utsågs till ”Årets kvinnliga idrottare” vid Svenska Parasportgalans årliga prisutdelning. Fia får priset efter bronset i 2.4mR-VM – dvs. i ett öppet seniormästerskap för både män och kvinnor, med och utan funktionsnedsättning.

– Du skämtar. Det här trodde jag inte. Jag är faktiskt helt mållös, var Fias spontana reaktion när hon fick beskedet om utmärkelsen, över telefon, samtidigt som hon stod ute i en RIB och coachade unga seglare i optimister.

Redan att vara en av de tre som nominerats var något som Fia uppskattade.

Fortsätt läsa Fia årets kvinnliga idrottare

Snart börjar säsongen

Det är somvanligt lite administration som ska göras innan kappseglingen startar. Kolla följande.

Hälsningar
Henrik

Corona time

Träningsläger och rank 1 i Åsgårstrand, 21-24 maj.

Norge har beslutat att tillsvidare stoppa alla idrottsarrangemang pga coronaviruset.
Detta omfattar också träningslägret och rank 1, samt seglingen i Ålesund 9-10 maj. Det Norska klassförbundet kommer att meddela senast 14 dagar i förväg om seglingarna kan hållas.

Även VM i Tampa och EM i Travemünde kan påverkas, någon info om detta finns ännu inte.

Styrelsen

Hälsningar
Sven

Fia nominerad till Årets kvinnliga PARA idrottare

Fia i spänd väntan inför VM seglingen

Fia är nominerad till priset Årets kvinnliga idrottare inom Para idrott för sitt brons vid VM i Genua. Så nu håller vi tummarna för Fia och önskar lycka till.

Läs mer

Henrik


Saxat från https://www.parasport.nu/

Svenska Parasportgalan

Måndagen den 30 mars 2020 arrangeras Svenska Parasportgalan på Scandic Continental. En kväll där vi kommer samlas och gemensamt visa vår glädje och uppskattning till de fantastiska prestationer som aktiva och ledare har gjort under det gångna året. 

Kvällen inleds med en fördrink och mingel där de första priserna kommer delas ut. Efter detta följer en galamiddag med prisutdelningar och underhållning. 

Dom nominerade idrottarna i kategorin.

Årets kvinnliga idrottare 

Fia Fjelddahl, Segling

Fia Fjelddahl överraskade hela seglarvärlden när hon sensationellt vann VM-brons i högsta internationella konkurrens, i ett öppet seniormästerskap för både män och kvinnor med och utan funktionsnedsättning. En prestation som sätter svensk parasegling på världskartan. 

Anna Normann, Sportskytte

Anna Normann har gjort kometkarriär inom paraskyttet. Under sin andra säsong i landslaget slog hon till med ett överlägset VM-guld samt ett nytt världsrekord i R8 helmatch för damer på 50 meter. Förutom dessa meriter tävlar hon för totalt tre landslag. Landslagen för både med och utan funktionsnedsättning samt det militära landslaget.

Anna-Carin Ahlquist, Bordtennis

I början av året fick Anna-Carin Ahlquist det fruktansvärda beskedet om att hon drabbats av bröstcancer. Säsongen och kanske till och med karriären såg ut att vara i fara. Men som så många gånger förr lät inte ”AC” sjukdomar hindra hennes drömmar. Hon tog sig tillbaka och under EM i Helsingborg vann hon mirakulöst ett guld och ett silver.