Information från styrelsen

Hej alla tvåfyraseglare, den nya styrelsen har haft sitt första möte, protokollet ligger på hemsidan. Nästa möte blir första veckan i november då bland annat 2016 års kappseglingsprogram skall spikas. Vi vill gärna ha era synpunkter i god tid till mötet. (Skriv vad du tycker i slutet på detta inlägg)

Förslaget till kappseglingsprogram är:

  1. Träning och rank 1 i Hunnebostrand 5-8maj. Nästan klart.
  2. Rank 2 i Gävle ihop med Neppare 5-6 juni. Arbete pågår.
  3. Kieler woche vid midsommar
  4. EM i Frankrike 2-9 juli.
  5. SM, rank 3, i Motala i början av augusti. Arbete pågår
  6. Rank 4 i Rasta i september. Arbete pågår
  7. Rank 5 i Lidköping, kanske ihop med 606 i början av oktober. Arbete pågår.

Om vi vill ha VM 2017 till Sverige är det dags att aktivera oss nu. Skall vi jobba för det? Vi tror att Nynäshamn skulle kunna vara arrangör.

Vi behöver rekrytera nya tvåfyraseglare och aktivera dom som har båtar men som inte kappseglar. Vi i styrelsen tror att rekryteringsarbetet bäst sker i flottiljerna, vi vill gärna ha förslag hur förbundet kan stödja/sporre flottiljerna.

Styrelsen har beslutat att förbundet betalar självrisken om det händer något när man lånar ut sin båt i rekryteringssyfte.

En idé att aktivera sovande seglare är att förbundet står för kostnaden för träningslägret för svenska seglare, även de som inte är med i förbundet. Förhoppningsvis får vi med dom även på rankingseglingarna. Kostnaden blir ca 15000 sek.

En mindre rolig nyhet är att Svenska Seglarförbundet, SSF har tagit fram ett nytt förslag för avgiftsstruktur för kappsegling. Bakgrunden är att SSF:s dåliga ekonomi. Förslaget går ut på att ta ut en certifieringsavgift per segling och deltagare och en årlig tävlingslicens per person som kappseglar. Avgifterna beräknas dra in ca 2 miljoner per år. För tvåfyraseglare skulle det kosta 500 sek/år. Vi kommer att lämna ett remissvar, till den 30/9, där vi motsätter oss kostnadsökningar för kappsegling och föreslår att SSF skall arbeta mer med sponsorfinansiering och kostnadsminskningar. Vi kan dock tänka oss en årlig licensavgift per kappseglande båt baserad på båtens besättningsstorlek. Förslaget skall diskuteras på SSF:s seglardagar 20-22 november där Mats kommer att delta.

Segla väl
Sven

[Form id=”11″]