Hälsning från Pål Kragset och Ålesunds segelsällskap

Jag fick ett mail från Pål Kragset om stormen i Ålesund.

Hei  Henrik.
 
Du er svensk webmaster og får vurdere om noe av dette kan brukes til ett eller annet. Det har seg nemlig slik at vi fikk ekstra mye vær denne romjula og selv om det ikke alltid er like velkomment, så er det jo ikke uten “entertainment value” – spesielt når det ikke gikk menneskeliv.
 
Romjulsstormen denne ganger  kom med svært høyt høyvann, nesten 2 meter over det normale, og når vinden på det jevne lå på i 32 m/s, og i lange byger 40 m/s, så kan det jo hende litt av hvert.
 
På det første bildet ser du dere Gåsholmen hvor mange av dere har vært, med naustet til venstre. Naustet kunne romme 10 Draker og 15 12,5kvm krysser (25ft), men heldigvis stod der nå bare en av hvert slag. Det neste bildet viser  hvordan naustet ser ut akkurat nå.  Virebardunene til fast fjell på vestsida røk tvers av p.g.a. solid sjø som slo imot, veggen ble slått inn, stormen tok tak under taket og hele stasen fløy til himmels.   Siden har ingen sett det. Der ser ganske tomt ut, men det er ikke vi som har ryddet opp, det gjorde stormen for oss.  
 
Det neste bildet viser taket på seilerhytta. For noen år siden  viste det seg at papp eller shingel ikke tålte vanlig vind, så derfor ble taket lagt med solide zink-pla ter som var loddet i hverandre. Men det var heller ikke solid nok denne gangen; det ble skrellet bortover.  
 
Rullestolveien som dere ser på østsida av Gåsholmen, liggende godt i le for vind og bølger, trodde vi var trygg, men høyvann og store bølger slo helt rundt holmen og tok den med seg. Hele stasen ligger nå og flyter påå vika. I havnene både på Gåsholmen og i Nørvevika har vi i tillegg store sklader på brygger og utriggere, men absolutt alt er forsikret.
 
Men uansett;  Godt Nyttår !
 
Mvh Pål K