Rekrytering av 2.4 seglare.

De flesta av dagens aktiva 2.4 seglare har lockats till klassen av en inbiten 2.4 seglare en gång i tiden. Ofta blir man sedan fast i många år. Studera bara maratontabellen så ser Du detta klart.

Det senaste året 2013 har antalet deltagare per regatta(rankingarna) glädjande ökat något, och de som är riktigt aktiva deltar i fler rankingseglingar. På SM i år var det fler båtar än på länge. Detta kan till del bero på att det är trevligt att träffas med bra boende, trevliga middagar och umgänge, gemensamma boendeformer och fina arrangemang. Det utländska deltagandet har ökat något vilket säkerligen kommer att öka ytterligare då samarbetet med Norge, Finland och Danmark är i ökande med arrangemang som Nordiskt Mästerskap som i år går i Gävle.

NU TILL BUDSKAPET

Vi måste försöka öka antalet 2.4 seglare än mer och förbundet vill därför uppmana alla gamla inbitna rävar att rekrytera åtminstone EN ny seglare nästa år. De som lyckas med detta kommer att bli föremål för tacksamhet.

Vår förbundsbåt är till för att lånas ut. Båten är åtgärdad och håller god kappseglingsklass. Får Du någon att nappa på rekryteringen finns möjlighet att låna båten, dels för träning, dels också för rankingsegling(ar).

Programmet för nästa år ligger redan klart (se hemsidan) Vi börjar med sedvanlig träning och rank 1 i Tanum. Daniel Birgmark blir vår tränare. Han har deltagit i tre olympiader och är Finnjolleseglare precis som flera av oss 2.4a seglare. Vi bor på TanumStrand som har ett fint SPA med simhall. Vi hoppas att några norska vänner hittar dit trots att det i år kolliderar med segling i Norge. I snitt deltog 27 seglare på våra rankingar 2013 med 41 seglare anmälda till vårstarten i Ljungskile.

Det finns en del att locka med. Inga gastar. All teknik, strategi och taktik får Du sköta själv. Rorsmans vikt verkar inta ha så stor betydelse. Se t.ex. Hasse och Peter ihop så förstår du detta. Du behöver inte kränga utan sitter skönt med ryggstöd. Konkurrensen är hård, och många båtar på startlinjen.

Klassen på våra seglare är hög. Vid senaste VM i England med sjuttiofyra deltagare var fyra av de tio första svenskar och vi tog guldet.

Vid vårt internationella SM 2013 i Gävle deltog 34 seglare.

SÄTT IGÅNG OCH REKRYTERA

2 reaktioner på ”Rekrytering av 2.4 seglare.”

  1. Hej. Blev sugen att kolla ifall det går att låna förbundsbåten för NM i Gävle? Jag har haft ett uppehåll på några år men fyller 40 i år och är som present till mig själv lite sugen att ställa upp. Är den ledig då och vilket skick är båt samt segel?

Kommentarer är stängda.