Grattis, Sundsvallsflottiljen 10 år

I norr har vi nu mer organiserat varit  igång i 10 år. Föreningen har under denna tid, inkluderat viss  omsättning, ständigt betstått av 10-talet medlemmar, Vi kunde skönja  viss avmattning för ett par år sedan, men denna säsong har vi varit 9 deltagande  båtar vid flertalet tillfällen. Tillfällena har bestått i  onsdagsträningar samt en intern cup bestående av 7 till 8 delseglingar fördelade  över säsongen.

10 års jubileum

Verksamhetens signum har sen start varit  “simple stupid” och största möjliga oberoende.

Vi har en permanent utbojat banområde i  form av en cirkel med startbojar i dess nav. Väl på banan utser vi för stunden  aktuella rundningsmärken och rättar till startlinjen, häktar på “ljudbojen” och  drar igång startproceduren. Det brukar bli 4 till 6 st halvtimmes race under ett  kvällspass utan någom som helst assistans.

Säsongens sista tävling kallar vi  “Blåskatarren”, en skojig skärgårdssegling av ca två timmars  varaktighet. Jaktstart från bryggan där startordningen är omvänd säsongens  cup-resultat. Trots den utspridda startordningen var i år 7 av 9 båtar över  mållinjen nära samtidigt. Vandringspriset består i ett par slitna kalsonger.  Vinnaren av vandringspriset är inte första båt över mållinjen, utan bygger  på parametrar relaterade till tävlingens namn.

Vi har det alltså gott här i norr! / Jan  Nordin