4 reaktioner på ”Trofeo Isla de Gran Canaria, Kanarieöarna”

 1. Hejsan,
  I referatet från Las Palmas evenemanget nämns försäkringsfrågan.
  Enligt NOR för nästa evenemang 13-15 februari är täckningskravet för ansvarsförsäkringen 1 million €. Gjorde någon av de svenska seglarna avtal med ett lokalt försäkringsbolag för de dagar evenemanget varade? Sådana försäkringar har jag gjort med lokala bolag vid VM i Italien 2012, England 2012 och Kanada 2013 med gott resultat och önskar nu upprepa förfarandet i Las Palmas av den orsaken att det är det smidigaste sättet (och även billigaste) att teckna försäkring i dessa udda fall och då täckningskravet av någon anledning är absurd i förhållande till eventuell skadas omfattning.
  MVH KWe

  1. Hejsan Kalle

   Båtförsäkringar är alltid ett intressant kapitel, i Sverige är en båtförsäkring nästan en ren standardprodukt och då kan det vara lite besvärligt vid längre resor.

   Själv hade jag Svenska Sjö som försäkringsbolag, helt okej om man inte ska ut och resa för långt. Dom har 33 miljoner som ansvars belopp vid personskada och till högst
   10 milj. kr vid sakskada. Detta är viktigt om man skulle skada en annan människa, så jag tycker inte att det är absurda.
   Men det som man ofta glömmer i försäkringen är inom vilket geografiskt område försäkringen gäller. För Svenska försäkringar är det vanliga att dom gäller i Östersjön, runt Danmark och Norge. Men på sommaren utökas området till östra England.
   Så om man tar sin båt till Kanarieöarna utan att ändra försäkringen så har man inget skydd över huvud taget. Då har man valet att enbart ta en ansvarsförsäkring lokalt och inte försäkra båten, så fungerade extra försäkringen vid VM i Toronto.

   Jag har nu bytt försäkringsbolag till Pantenius som har en försäkring med större delen av världen som täckningsområde och bra ansvarsförsäkring, så nu slipper jag fundera på den biten. Lite dyrare, mycket enklare.

   Henrik

  2. Kalle !
   Nej Las Palmas ordnar inget sådant, däremot de som behövde tog extra hos sina bolag och det räcker med utsträckt geografisk täckning. De som har Pantaneus behövde inte göra något annat än att ta med försäkringsbeviset. (helst med stämpel frånn Drottningen)
   /Pekka

 2. Tack Henrik,
  Vad jag var ute efter med min kommentar vad huruvida någon av de svenska seglarna hade gjort försäkringsavtal med lokalt bolag gällande enbart den specifika regattan? Mina erfarenheter av ett dylikt avtal är såpass goda att jag gärna föredrar ett sådant förfarande framför avtal med ett finskt försäkringsbolag. Jag har frågat arrangören men t.v. inte fått något svar. Det skulle förvåna mig om ett sådant bolag inte fanns i Las Palmas som ju är en sjöfartsstad.
  För övrigt anser jag att de nationella seglarförbunden tillsammans med ISAF borde samordna försäkringsfrågorna och göra avtal med världsomspännande bolag för att få ned kostnaderna och samstämma villkor och avgifter. Ett någonslags bonusprogram i stil med trafikförsäkringarna borde också utvecklas.
  MVH KWe
  MVH KWe

Kommentarer är stängda.