Styrelsemöte 130415

Hela styrelsen var samlad på Skype på måndagskvällen. Vi diskuterade OD status, seglingsprogrammet, transport till VM, m.m.
Pekka meddelade att ICA (EC) beslutat att ta över de avtal som OD-förbundet slutit angående OD- rättigheter o.d.
Angående seglingsprogrammet har det kommit propåer om ytterligare seglingar efter VM. Vi beslutade att försöka få till en segling den 28-29/9 i Råå, Helsingborg alt. Motala. Om vi räknar in den seglingen i rankingen eller ej får beslutas senare.
Det föreslogs att regattamanualen skulle ändras med avseende på att öka tidsrekomendationen till 50-60 min/segling. Vi var positiva till förslaget men bestämde att efterhöra i Ljungskile vad seglarna tycker för definitivt beslut senare. Vi tyckte också att 4+3 seglingar kan räcka vid en vanlig ranking.
Christer meddelade att 10 st redan anmält intresse för transport med lastbil til VM, vi beslutade att även bjuda in våra norska vänner så häng på nu innan bilen blir full (16-18st).
Vi har tidigare bestämt att köra en OD-klass parallellt på rankingen, beslutade att styrelsen tar fram regler för deltagande.
Ulf rapporterade från seglardagen i Göteborg där många var kritiska till vad klubbarna får ut av sitt dyra medlemsskap.

Stort deltagande på träningsläger och ranking 1 i Ljungskile

När detta skrivs så är det 34 båtar anmälda till träningslägret och 40 till regattan, FANTASTISKT..

Förra året var det 27 deltagare på regattan, 2011 var det 22 och 2010 var det 27. Det ska bli väldigt kul att träffa alla seglare efter en lång vinter.

Jag vill också passa på att välkomna alla nya seglare till vår fantastiska klass och jag hoppas att ni kommer att tycka det är lika roligt som jag gör.

Henrik

Frakt till POOLE World Campion Ship 2013

Frakt till VM i Poole med trailer av samma typ som vi använde till fjolårets VM i Italien kommer att kosta c:a 5.000:- båt. Priset är baserat på dagens valutakurs samt att vi blir minst 16 båtar på trailern.

Lastning: Direkt efter SM i Karlstad
Leverans i Poole: 5 september
Lastning i Poole: Direkt efter sista seglimg
Lossning i Sverige: Linköping ? (Ej bestämt)
Flyger man sedan med ett lågpris flyg till London blir detta absolut det billigaste och enklaste sättet att ta sig  till VM.

Är Du intesserad? Maila mig snarast i så fall. Intresseanmälan är ej bindande.

Med vänlig hälsning

Christer Frennert
Tel. +46 40-15 68 73
Mail: frennert@spray.se