SM, Notis Of Race och vägbeskrivning

Notis Of Race

Observera den nya inbjudan till SM

Inbjudan

Vägbeskrivning från syd

Slagsta – Ekeröfärjan: När man närmar sig Stockholm på E4 söderifrån tar man avfart nr 147 vid Slagsta/Fittja. Det är mycket väl skyltat: Ekerö + färjesymbol på de stora vägskyltarna. Färjan går ofta, som tätast var 10:e minut och kostar 60 kr för bil + 60 kr för släp. Man måste ha biljett när man kör ombord. Den köper man via SMS eller i biljettautomat vid färjeläget eller i e-handel.
På Ekerö åker man mot Ekerö centrum (Tappström) och vidare förbi Träkvista mot Rasta. Em bit efter man passerat Nyckelby med ICA affären tar man till vänster in i en lång allé efter en lång raksträcka. Skyltar finns.

SM i Rasta

Nu är det klart.

SM kommer gå i Rasta 3-4 september.
Anmälningstiden är förlängd och det går att anmälas sig ända fram till dagen före. Välkomna med era anmälningar. Till idag måndag 22 augusti har vi 21 anmälda.
SM blir en kortvariant liknande den vi hade på Baggensfjärden förra året.

Fiasko i Motala blir succé i Vadstena

Efter tre dagars träningsläger i Vadstena kan vi bara konstatera att det blev succé.
Vi måste lyfta på hatten för vårt förbund som på så kort varsel lyckades rädda situationen när vår SM arrangör svek. Det kan konstateras att det är segling alla gillar och att tävlingsmomentet kanske är överskattat. Kan detta vara en modell för framtiden, träningsläger istället för rankingseglingar, tål att tänkas på.

Stellan var bäst på träningen så han fick skriva ett referat

Referat

Program träningsläger

Förslag till program Extra träning och race i Vadstena.

Fredagen

Klockan 10.00 samling i klubbhuset för genomgång. Båtarna klara i vattnet.Träning hela dagen med lunch ute på havet. Lunchpaketet gör ni själva. Samling i klubbhuset kl 16.00 för genomgång. Tränare Linda Rahm och Felicia Berglund.

Lördag och Söndag

Första start kl 10.00 båda dagarna. Ingen start efter 14.30 på söndagen. Vi försöker få 4 race på lördagen och tre på söndagen.. Vill vi istället köra träning också under lörd/sönd så gör vi det

Allmänt:

Sjösättning möjlig torsdag runt kl 16.00 och framöver. Tala med Klas A. som sköter kranbilen 0709 759610.

Lördagskväll gemensam middag i Vadstena på samma ställe som förra gången ca kl 1900.

2.4mR SM Inställt

SM i Motala inställt och ersätts av träningsläger i Vadstena

Motala SS meddelade i går att de inte klarar att arrangera SM p.g.a. seglingsledare och andra funktionärer saknas. Anmälningsavgiften kommer att betalas tillbaka.

Det har inte gått att ordna SM/kappsegling på annan plats med så kort varsel, men ett träningsläger i Vadstena vid samma tidpunkt , fredag- söndag. Planeringen är att ha träning på fredag och träningsrace lördag och söndag.

Tränare är Fia:s coach Linda Rahm. Hjälptränare blir Felicia Berglund som är elev på seglargymnasiet i Motala.

Vi får låna Vadstena SS lokaler och deras material och har två ribbåtar. Kranbil för sjösättning kommer att finnas från torsdagseftermiddag. Avståndet mellan Vadstena och Motala är ca 10-15 km, så boende i Motala kan fungera bra. Förbundet står för kostnaden för träningslägret.

Anmäl deltagande på träningslägret på hemsidan, man kan naturligtvis vara med på så många dagar man vill.

Anmälan

SM och årsmötet flyttas till Rastaholm 3-4 september.

Vi beklagar det inträffade och hoppas att det här blir en bra lösning för de flesta.

Styrelsen

 

Henriks extra kommentar

Eftersom vi äntligen har en representant i Paralympisk, och SM;et skulle vara Fias sista stora träningsmöjlighet innan resan till Rio. Så är det för henne väldigt viktigt att så många som möjligt kan komma. Hoppas att så många som möjligt kan ställa upp.

Henrik