Seglardagen 2015 beslutade om tävlingslicens

SeglarTräffen som Svenska Seglarförbundet arrangerar är ett diskussionsdag för alla som gillar segling.  I år så genomfördes den i Skövde och Mats Millbourn deltog för 2.4mR Förbundets räkning. För den som är intresserad kan läsa dokumenten från seminarierna via länken nedan.

http://iof3.idrottonline.se/SvenskaSeglarforbundet/Forklubbar/SeglarTraffen/2015/

Det genomfördes också ett extra årsmöte för Seglarförbundet, men jag har tyvärr inte hittat något protokoll. Det beslutades om organisationsförändringar och nya avgifter.
Det finns på Stockholms Seglarförbunds hemsida ett referat från mötet, dock har det i referatet smugit sig in ett fel, avgift till Seglarförbundet är 10% av startavgift dock max 100kr .
Det som blev bestämt är att det ska införas en tävlingslicens för dom som seglar SM och nationella tävlingar med krav på regelprov (gäller sedan för 4 år). Seglare från andra länder behöver ingen tävlingslicens. För oss betyder det att alla 2.4mR seglare måste skaffa sig denna licens inför 2016. Hur det görs vet jag inte. Samt att arrangörsklubben blir “beskattade” på 10 % av anmälningsavgiften dock max 100 kr/deltagare.

Jag är lite splittrad i frågan om tävlingslicens, det underlättar inte för nyrekrytering eftersom det är ytterligare ett hinder för att prova på. Det jag däremot kan tycka är positivt är regelprovet som gör att alla på kappseglingsbanan i alla fall har grundläggande regelkunnande. Men det skapar hinder att prova på vid kappsegling och det är inte bra.

606 Förbundet har skrivit lite tänkvärt om detta.

Henrik

Regattaprogram 2016

Nu är regattaprogrammet för 2016 spikat, ser ut som följande

5-6 Maj Träningsläger Hunnebostrand
7-8 Maj Ranking 1 Hunnebostrand
10-12 juni
alt
11-12 juni
Ranking 2 Gävle
12-14 augusti Internationellt SM
Ranking 3
Motala
3-4 september Ranking 4 Rastaholm
17-18 september Ranking 5 Halmstad

Välkomna att börja anmäla er, anmälningen är redan öppen.

Efterlysning

Styrelsen och webmaster Henrik försöker få tag i kontaktpersoner för 2.4mR klassen runt om i Sverge. Tanken är att intresserade personer enkelt ska få kontakt med en 2.4mR seglare för att till exempel få prova på att segla 2.4a eller vad det kan vara som man kan hjälpa till med.
Lecke har blivit kontaktperson för Gävle och som ni kan se under knappen “kontakta oss” så finns det nu möjlighet att direkt skriva ett mail till Lecke, samt en liten text om båtklubben.

Så om ni är intresserade av att bli kontaktperson för er region så kontakta webmaster så fixar jag resten.

Henrik

Stärka 2.4 klassen

Hej, vid årsmötet fick styrelsen i uppdrag att fundera på hur vi kan stärka 2.4 klassen, d.v.s. värva nya seglare förhoppningsvis lite yngre än dagens snittålder.
Vi har diskuterat frågan och erfarenheten har också visat att stora satsningar som att delta på mässor, ordna propagandaseglingar m.m. inte har gett oss några nya seglare till klassen. Vi tror mer på att arbeta med rekrytering lokalt runt om i landet där vi har seglare och att jobba med riktade satsningar.

Följande aktiviteter tror vi kan fungera för att få fler att segla tvåfyra; Fortsätt läsa Stärka 2.4 klassen