Besök på Charger Composites för att besikta dom nya gjutformarna

Henrik Johnsson och Håkan Kellner fick i uppdrag av International 2.4 Metre Class Association att resa till Charger Composites för att besikta de nya gjutformarna.
Produktion

Fredagen 4 April
Håkan och jag träffades på Arlanda för att ta flyget till Kokkola i Finland, under flygresan diskuterade vi upplägget inför mätningarna och vad vi i detalj skulle kontrollera samt vad som vi skulle fråga om.
Ägaren av Charger Composites Evert Aartsen  hämtade oss på flygplatsen för att köra oss till deras bostad där vi skulle bo under helgen. På kvällen blev det god mat och mycket prat om 2.4 segling och båtpolitik. En mycket trevlig kväll.

Lördag 5 April
Vi kom ner till båtbyggarlokalen på morgonen där Evert hade förberett allt som vi behövde inför mätningarna. Vår uppgift var att mäta en båt från gamla formen och en båt från nya formen för att se att dessa var lika. Efter nästan kompletta 2.4mR mätning och 2.4 Norlin One Design mätning kunde vi konstatera att det inte fanns några skillnader mellan formarna.

SkalSöndagen 6 April
Denna dag skulle vi göra ett spännande test, Engelska RYA (motsvarande Svenska SeglarFörbundet) har ett krav på att lyftöglorna ska hållfastighetstestas. Detta gjorde vi genom att spänna fast en båt på en lastpall med en massa 2.4 bly, för att sedan lyfta med kran. Vi lyfte till >360 kg i den ena lyftöglan och sedan provade vi den andra på samma sätt. Vi kunde konstatera att det inte blev några deformationer eller hördes några konstiga ljud från båten.

Lyfttest

Under denna helg intervjuade vi Evert om hur tillverkningen av våra fina båtar går till. Han svarade på alla frågor och visade oss hur montering av varje del går till samt vilka hjälpmedel dom använder.Till exempel berättade Evert att dom tar en bild med digitalkamera under durken för att kunna se att förstärkningen under mastfoten får kontakt med skrovet vid monteringen av durken.

Efter detta besök på Charger Composites är jag imponerad över den ambition, kvalitet och noggrannhet som dom bygger våra 2.4or med och jag blev också glad över det intresse och förståelse som Evert visade för vår klass och våra klassregler.

Vid tangentbordet
Henrik Johnsson

Tips inför en liknande resa.

På Arlanda trodde man att våra vågar var farliga bomber och Håkans bladmått var farliga knivar, så vi lyckades med att nästan stoppa hela säkerhetskontrollen.