Frostbite i Ljungskile den 13 december

Hej alla 2.4mR-seglare!

Den 13 december 2014 kör vi Frostbite i Ljungskile
Så här tänkte vi oss programmet:

 • 10:00 Luciafrukost med rorsmansmöte
 • 11:00 Ut och rigga båtarna
 • Ca11:30 Första start
 • Ca14:00 Final

Därefter samling i klubbhuset för välförtjänt varm måltid med
pris/julklappsutdelning

Seglingsföreskrifter:
Seglingarna genomförs gruppvis så att halva gänget seglar, andra hälften är funktionärer eller dricker kaffe/ glögg eller värmer sig i bastun. Beror också på vädret. Mer detaljer vid rorsmansmötet.

Anmälan: till Ljungskile Segelsällskap, co.:
Matz.brown@sspa.se
0730 729006

Pris: 200kr (här ingår mat&fika) som betalas vid ankomst.
+julklapp av ett värde ca 50 kr
+bärkasse ved till öppna spisen

Tanken är att vi ska klara oss på hälften så många båtar som deltagare så kolla innan ni reser om ni behöver ta med båt!

Välkomna!
Matz Brown

Frostbite inbj

4 reaktioner på ”Frostbite i Ljungskile den 13 december”

 1. Hej det var det bästa jag sett. k an ni inte fortsätta på det här
  viset i vår också så kommer jag att vara med med min
  Södegrens mark 3.Det talas bara om att man skall ha en
  Norlin . Låt seglingen bli enklare då får ni fler som kommer
  att vara med . Bort med alla byråkrater som bara krånglar
  till det för oss som vill segla och ha roligt. Vi är inte intresserade av en massa ranking seglingar.
  OBS segling skall vara rolig! Inte en massa regler som nån
  byråkrater sitter och skriver.
  Ragnar Sjögren Fd segelmakare hos Royal Sails, kappseglats.

  1. Jag tycker också att detta är ett roligt, trevligt och positivt initiativ. Bra jobbat i Ljungskile.

   Men jag vill också bemöta vad Ragnar skriver i övrigt. Det är aldrig några krav på vilken 2.4mR man seglar, det viktigaste är att man seglar.
   Du skriver också att “Vi är inte intresserade av en massa ranking seglingar.” Det är ett fritt val att delta eller inte och som jag ser det så har du gjort ditt val att inte delta på rankingseglingarna eftersom jag knappt vet vem du är. Ditt val att inte delta på rankingseglingar är också okej, det går lika bra att segla på lokala viken som att åka till en rankingsegling. Det är upp till seglaren själv att välja.
   Du skriver också att “Inte en massa regler som nån byråkrater sitter och skriver”. Det tycker jag visar att du inte har förstått vad idrott innebär, hur kul skulle det vara att kappsegla utan regler där det bara är att kollidera med andra båtar eller att en sprinter startar 2 sekunder före startsignal i ett hundrameterslopp. Sedan får man självklart hoppas att reglerna är relevanta, men min erfarenhet är att dom flesta reglerna är relevanta men man tar sig aldrig tiden att lära sig förstå varför reglerna finns till. Och då resonerar dom flesta som du, reglerna är dumma..

   Henrik Johnsson
   Webmaster Svenska 2.4mR Förbundet och jag tar mig tid att lära och förstå reglerna.

  2. Hej igen ! Jag undrar vem som kan reglerna bäst
   Jobbar man på ett segelmakeri så kommer ofta konstruktören upp på loftet och pratar om sin nya konstruktion ,om reglerna hur man tolkar dom. Har du jobbat på ett segelmakeri ? Sven-Olof Norlin , menar du att han inte kunde kunde reglerna utan skapade lys av det skälet?
   Nej han förstod hur man ökar intresset för ‘vanligt folk’ att kunna delta. Jag tycker att ni ska fundera på hur många 2,4or
   Det finns i Sverige och hur många av dem ni lyckas locka till era kappseglingar. Men bemöter ni kritik på det här sättet så förstår jag varför man hellre låter sin 2,4a ligga i stället för att komma med konstruktiv kritik.
   Här i Göteborg har många båtar försvunnit .
   Nej, ändra attityd annars kommer klassen att dö ut helt.

   Jag tror att ni är ute på fel väg ändra so att fler vill segla
   Det blir ju bara mindre båtar för vaje år.Det är ni som orsakar
   det Ett tips ÄNRAER ER Annars komm 2,4 att försvinna

   1. Var ska jag börja?

    Jag börjar med det minskande seglandet.
    Du har helt rätt i att det finns många 2.4mR som inte seglar, vilket är synd. Hur vi ska få dessa båtar ut på vattnet är något som diskuteras både i förbundet och i dom flesta klubbar. För om man ser trenden över hela seglingssporten så är det en trend mot minskad segling. Tur nog går några klasser och arrangemang mot strömmen. Vad är det då för något som lockar människor till seglingen, det är den svåra frågan.
    Du verkar ha stor erfarenhet av segling så jag tycker det skulle vara roligt om du kunde komma med förslag på ändringar och förbättringar som vi kan göra i 2.4mR Förbundet. Vi behöver alla förslag vi kan få.
    För om man skriver som du gör “Jag tror att ni är ute på fel väg ändra so att fler vill segla Det blir ju bara mindre båtar för vaje år. Det är ni som orsakar det Ett tips ÄNRAER ER Annars komm 2,4 att försvinna” så vore det faktiskt väldigt bra att komma med egna förslag på hur saker ska ordnas istället för att bara skriva att allt är fel. Som jag skrev förut, vi behöver alla förslag vi kan få.
    Sedan är det alltid tråkigt att ha en diskussion som denna med en person som inte har deltagit i klassens verksamhet över huvud taget, jag har letat i resultatlistorna från 1994 till 2014 utan att hitta dig. Men jag kanske har missat något. Men som jag skrev i förra kommentaren, vart man seglar spelar ingen roll, bara men seglar.

    Henrik Johnsson

    PS Det var Lars-Olof Norlin som tog LYS till Sverige, och ingen annan.

Kommentarer är stängda.