Fia Fjelddahl satsar nu mot IFDS VM i Melbourne

Text från Search Magazine
http://www.searchmagazine.se/News/view/5676

Fia Flelddahl är 16 år och går första året på seglargymnasiet i Lerum (hennes hemort). Fia har seglat optimist och E-jolle, hon togs bland annat ut till att segla VM i E-jolle i somras. Nu vill Fia ge 2.4mR en chans (Fia har en hemiplegi/hemipares halvsidig muskelförsvagning vilken mest påverkar handen/armen. Tvåfyran styr hon med fötterna.) och ska segla Para World Sailing Championship i Melbourne (www.ifdsworlds2015.com) som är sista nationskvalet till Rio.

I helgen tränar Fia i Viggbyholm med Stellan Berlin, flerfaldig världsmästare i klassen. Innan VM kommer hon att få delta i en Paralympic Development Program Clinic som arrangeras av ISAF. Den hålls på klubben där mästerskapet hålls.

Följ Fias äventyr mot Paralympics i Rio 2016 på www.facebook.com/seglarfia och på www.skotahem.se/fia.

Fias satsning stöttas av många parter men saknar viss finansiering. Och det är bråttom. Skota hem administrerar därför en insamling. Klicka dig vidare om du vill stötta Fias dröm.

OS i Rio kan bli det sista Paralympics med segling på programmet även om det finns stora krafter som verkar för att man skall komma åter 2024.

Remiss: Synpunkter från 2.4 förbundet.

Här kommer Svenska 2.4mR Förbundets remissvar på Svenska Seglarförbundets förslag på ny avgiftsmodell.

Remiss 2 – Ny avgiftsstruktur 2016

Generellt:

Vi anser varje pålaga på seglaren och besättning är av ondo och kommer inte att öka antalet aktiva seglare.

Om pengarna man får in med de förslag på finansiering av verksamheten som lagts fram, hävdas att dessa pengar kommer att öka kappseglingsintresset. Detta är endast ett antagande. Det finns inget underlag i studien som visar detta.

Fortsätt läsa Remiss: Synpunkter från 2.4 förbundet.