Silver till Sverige vid EM i Sneek, Holland

Megan tog ett överlägset guld på EM i Sneek, Holland. På andra plats kom Henrik Johnsson och trea blev Guus Bijlard från Holland, fyra blev Björnar från Norge.

Inför den avslutande dagen med två seglingar så låg Megan i en ohotad ledning men det var desto mer spännande om platserna 2-4. Till slut gick Henrik ut som tvåa en poäng före Guus med Björnar på fjärdeplatsen.

Resultat

Bilder och filmer från regattan.

10 reaktioner på ”Silver till Sverige vid EM i Sneek, Holland”

 1. Ursäkt, jag lade min kommentar på Kieler Woche-sidan. Poängräknigen i Sneek.
  Här på nytt, hur är det möjligt att flera båtar får samma poäng i samma start?
  MVH KWe

  1. Poängen ser konstig ut eftersom der var heatuppdelning. Det var fyra grupper och i varje start var det två grupper. Heatseglingen pågick i två dagar. Sedan blev det uppdelning i guld och silverfinal.

   Henrik

 2. Gissningsvis heatsegling, Kalle! Precis som i Marstrand en gång i världen (på den gamla goda tiden).

 3. GRATTIS Henrik!! Strålande seglat! Nu åker du väl till Toronto och tar 1’an.
  – Bättre och bättre för varje tävling.

  Dick L

  1. Tackar, planeringen bär mot Toronto och båttransporten är redan bokad.

   Henrik

 4. Hej och tack för upplysningen av mitt bristfälliga förstånd,
  Vore det ändå möjligt att med tillbudsstående programvara göra resultatlistan individuell för varje start och då guld och silvergänget är klarlagt publicera utgångsläget inför finalstarterna. Om jag inte minns fel, gjordes så i Marstrand 1999.
  Vidare betr. Sneek; platsen för evenemanget var kanske inte den allra bästa eftersom en startflotta på lite över 50 båtar måste uppdelas. Efter en titt på Google-kartan och en uppmätning av “påtten” där seglingarna skulle gå, beslöt jag att inte delta. Vi seglar någon ranking här med 15-20 båtar på motsvarande “påttar” och resultatlistan är därefter. (inte för att undervärdera 5-10 i topplistan, samma namn figurerar oberoende av omgivning).
  Förhoppningsvis läggs banorna i Toronto inte under land med skälet att publikvänlighet eftersträvas, med nordliga vindar vore väl detta en katastrof med vind kommande genom en storstad med skyskrapor.
  Förövrigt är era (svenska sötnosar) de enda hemsidorna där någon form av tankeutbyte förekommer. Int. sidan är helt död, vår sida här i Finland går via face book och är utom räckhåll för mig men knappast förkommer där något tankeutbyte. Dock, av volymen att döma sker något sådant efter seglingarna på krogarna efter 5-10 pilsner.
  MVH KWe

  1. Hej

   Jag håller med om att Sneek inte är den optimala platsen för en större regatta, vindarna var väldigt skiftande men det är trotts allt lika för alla deltagare. Hamnanläggningen skulle klara ett mycket större arrangemang, dom har Sneekweek en gång per år med ca 1000 båtar och 45 klasser. Men det garanterar inget om kvaliteten i ett mästerskapsarrangemang. Jag tror att det inte hade varit något problem att köra alla 54 båtar samtidigt utan det var bara seglingsledaren som inte ville. Orsaken till det tror jag är att dom konsekvent vägrade att använda svartflagg vid en eventuell tjuvstart, svartflaggan använder man inte på denna klubb.

   Angående hemsidan så är jag glad för varje inlägg och kommentar som kommer, jag tror också det är dumt att använda facebook eftersom det minskar aktiviteten på hemsidan. Det är viktigare att ha en enda informationskanal som lever än flera som är halvdöda.

   Henrik

Kommentarer är stängda.