Maraton tabellen

Bertil Grandinsson har sammanställt maratontabellen och här är hans iaktagelsere. Tack Bertil för hjälpen.

Per Ahrbom är fortfarande ohotad etta. Stellan som ligger tvåa är nästan 100 poäng efter. Den dag Per slutar behöver Stellan fortsätta att prestera på topp i minst fyra år till för att komma ifatt.

Per är också på väg att gå upp i topp vad gäller antal seglade säsonger. Han ligger nu tvåa med 27 säsonger efter nestorn i klassen, den avlidne Bo Hedensjö, som hann med 28.

Flera idag aktiva seglare har av naturliga skäl klättrat en eller flera platser i tabellen, bland annat Ulf Bengtsson, upp fyra placeringar till plats 23 samt Fia Fjelddahl som på fyra säsonger gått upp till plats 33 från 38 i fjol.

Totalt är det 121 seglare som tagit poäng på en eller flera rankingseglingar under de 26 år som tabellen omfattar. Jag gissar att det inte finns så många seniorklasser som kan visa upp något liknande.

Maratontabell

2019 års ranking

Bertil Grandinsson har nu räknat ut hela rankingen. Stellan vann före Lecke och Hasse. Grattis till er och grattis till alla andra deltagare för en bra säsong.

Tack för hjälpen Bertil.

Ranking

Stellan vann i Viggan

Stellan vann i viggan, men det satt lite hårdare inne då Fia låg etta efter första dagen. Fia kom till slut tvåa med Lecke på tredje plats. Hans Ekholm tog fjärde plats så han får skriva referatet.

Vill tacka arrangörerna och alla funktionärer för en väldigt fin insats, och ett extra tack till Christina ocg Ulf Johnsson som hade seglat ända från Kungsör till Viggan för att vara startbåt.

Vill också nämna våra sponsorer, Sea Force One som hjälpte till med ribbåtar och Benns som hjälpte till med priser.

Resultat

Vigganregattan

Förbundsbåten är ledig till Vigganregattan, om någon har en kompis eller någon intresserad seglare vill segla regattan i förbundsbåten så meddela Henrik Johnsson på telefon 0761307613, först till kvarn gäller.