Fia Fjelddahl nominerad till Årets förebild till Parasportgalan

Källa www.searchmagazine.se

Svenska Parasportgalan är en årlig gala där de största prestationerna och förebilderna inom svensk parasport hyllas. Efter att nomineringsperiden är slut samlas en oberoende jury om 14 personer som väljer ut tre nominerade i varje prisklass och vilken av dessa som blir den slutgiltiga vinnaren.

Ett av priserna som kommer att delas ut på 2023 års gala som hålls den 5 maj i Göteborg är Årets förebild inom parasporten. Priset tilldelas den person som under det gångna året har varit en förebild både inom och utanför idrottsarenan – och det är i den prisklassen Fia Fjelddahl.

– Att få en nominering som årets förebild tycker jag är det största man kan bli nominerad i, säger Fia och fortsätter:

– För mig betyder ordet förebild inte bara någon att se upp till men också någon som får parasporten och seglingen att drivas framåt. En värld utan att vilja dela med sig av sina kunskaper, att peppa andra och att få fler att vilja segla är för mig en väldigt grå värld. Jag blir otroligt glad och hedrad att andra ser på mig som en förebild och är väldigt berörd över nomineringen, avslutar Fia.

Motiveringen till Fias nominering lyder:

Fia Fjelddahl kämpar hårt för att få tillbaka seglingen på det paralympiska programmet och hon är ett affischnamn i den internationella kampanjen #backthebid. Dessutom fortsätter hon sin egen satsning inom 2.4mR-klassen och hon är inte rädd för att anta sig nya utmaningar, vilket lett till både NM-guld och VM-final. Fia Fjelddahl är en förebild som kämpar för att förverkliga sina drömmar samtidigt som hon pluggar på heltid.

Fia är i fint sällskap med Ebba Årsjö (alpint) och Hillevi Salomonsson (badminton m fl).

Mer om galan och nomineringarna, totalt sju stycken idrottare med tre nominerade i varje kategori, hittar du på parasport.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *