Rankingtabell och Maratontabell

Här kommer slutställningen i rankingen 2015 samt maratontabell 1994-2015.

Den senare omfattar nu 238 seglare som deltagit i minst en rankingsegling.

Maratontabellen toppas av den levande legenden Per Ahrbom som fortsatt ligger mer än 100 poäng före tvåan Stellan Berlin. När, eller rättare sagt om, Per slutar segla 2.4 behöver Stellan minst fem år för att komma ikapp.

Flera av dagens aktiva seglare har förstås klättrat i tabellen – Hasse Asklund  från sjunde till femte, Anders Kjellberg från åttonde till sjunde och Peter Andersson från tolfte till tionde plats. Störst kliv uppåt står Klas Andersson för med avancemang till plats 30 från tidigare 40.

Ett memento är att antalet deltagare i rankingseglingarna sjunker. Årets siffra 34 är den lägsta sedan 1994. Här finns en stor utmaning för oss alla aktiva 2.4-seglare att bidra till nyrekrytering av seglare till klassen.

Ranking 2015
Maratontabel

Hälsningar
Bertil

2 reaktioner på ”Rankingtabell och Maratontabell”

  1. Inte för att det spelar någon större roll, men när jag kikar på rankinglistan för 2015 slås jag av att jag själv inte finns med! Jag gjorde ju faktiskt ett inhopp i klassen under SM. Dessutom borde väl mina poäng i maratontabellen uppdateras av samma anledning?!
    Hälsningar
    Ulf

  2. Hej
    Det kan bero på att du inte är medlem i förbundet. Det är bara medlemmar som deltar i rankingserien, men självklart är alla välkomna att delta på regattorna.

Kommentarer är stängda.